Σύλλογος Επτανησίων ΜονάχουΦωτο από εκδρομη του συλλόγου στις 25 Μαίου στο  "ανάποδο σπίτι" (Haus steht Kopf)

Σύλλογος επτανησίων Μονάχου σήμερα στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου Μονάχου

Με πανηγυρικές εκδηλώσεις σε όλα τα Ιόνια Νησιά γιόρτασαν τα 153 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα. Έτσι και εμείς, ο σύλλογος Επτανησίων Μονάχου, γιορτάσαμε με τα μέλη και τους φίλους μας. Πρώτα με την Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγ.Γεωργίου και μετά στην Λέσχη μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Πάτερ Ιωάννη που μας φιλοξένησε στον Ναό του Αγ.Γεωργίου και την Γενική Πρόξενο κα. Κωνσταντινοπούλου που μας τίμησε με την παρουσία της. Επείσης ευχαριστούμε τον κ.Ανδρέα Γιατζίδη με το υπέροχο μουσικό πρόγραμμά του, και τελευταία ΟΛΟΥΣ εσάς που βοηθήσατε για να γίνει αυτή η υπέροχη γιορτή μας. Ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα... 

Σας ευχαριστούμε

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Από την κοινή επιμνημόσυνη δέηση των συλλόγων Κρητών και Ποντίων για την γενοκτονία και μάχη της Κρήτης αντίστοιχα στο ΙΝ Αγίων Πάντων

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου

21 Μαίου 1864 – 21 Μαίου 2017
Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι του Συλλόγου Επτανησίων Μονάχου,
σας υπενθυμίζουμε και σας καλούμε στον εορτασμό της 153ης επετείου από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα,που θα λάβει χώρα αύριο Κυριακή, 21 Μαίου 2017 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βέστεντ (Auferstehungskirche) Gollierstr. 55, München-Westend (U-4/-5, Schwanthalerhöhe & Bus 53, Bergmannstraße).
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας (κατά τις 13.15) θα ακολουθήσει επίσημη Δοξολογία και χαιρετισμός εκ μέρους του Γενικού Προξενείου Μονάχου.
Στη συνέχεια ο σύλλογός μας θα δεξιωθεί τους καλεσμένους και τα μέλη του στην Kulturkeller Westend (Westendstr. 76 Rgb., 5 λεπτά με τα πόδια).

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης στην πλατεία των θυμάτων του νεοναζισμού ο Τούρκος- κουρδικής καταγωγής και δημοτικός σύμβουλος Μονάχου Cetin Oraner τραγούδησε το ελληνικό τραγούδι "σε τούτα δω τα μάρμαρα" -"παρασύροντας" τον Γιώργο Νταλάρα να τραγουδήσει μαζί του.

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Θρακικού Συλλόγου Μονάχου και Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης

Σύλλογος Ελασσονιτών Μονάχου

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

Κρητικός Σύλλογος Μονάχου

Την Κυριακή 21.05.2017 (μετά τη θεία λειτουργία) επιμνημόσυνη δέηση πεσόντων στην μάχη της Κρήτης στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στο Μόναχο, από τον Κρητικό Σύλλογο στο Μόναχο.

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου-ΕΚΔΡΟΜΗ στο Τύρολο

Πέμπτη, 25 Μαίου 2017, αργία της Ανάληψης, ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ στο Τύρολο (Αυστρία), όπου θα επισκεφτούμε το 'αναποδογυρισμένο σπίτι' (στο Terfens) και εν συνεχεία την πρωτεύουσα του αυστριακού Τυρόλου το INNSBRUCK.
Αναχώρηση: 8.00 από τον Κεντρικό Σταθμό (Arnulfstr.) / επιστροφή: κατά τις 21.00
Συμμετοχή: 20,- € (μέλη)/ 10,- € (για παιδιά/μέλη του χορευτικού).
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η είσοδος στο 'αναποδογυρισμένο σπίτι'!
Δηλώσεις συμμετοχής (εξώφληση/προκαταβολή!) κάθε Κυριακή απόγευμα στην Kulturkeller στον κ. Δρογγίτη (τηλ. 0176-47179731) ή στoν κ. Ράντο (τηλ. 13 92 93 98).
Η εκδρομή θα γίνει, εάν μέχρι τις 21.05.17 συμπληρώσουμε 50 δηλώσεις συμμετοχής!

Το ΔΣ του Συλλόγου Επτανησίων Μονάχου

Διήμερο Θράκης τον Ιούνιο στο Μόναχο

Διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσουν στις 3 και 4 Ιουνίου από κοινού ο Σύλλογος Θρακιωτών Μονάχου και η Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης στο Μόναχο.

Hπειρωτική κοινότητα Νταχάου Κάρλφελντ και περιχώρων

Tο νέο ΔΣ. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΔΟΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΒΕΡΜΠΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΤΑΣΟΒΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 

ΤΑΜΕΙΑΣ - ΓΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 

ΜΕΛΟΣ - ΝΤΟΥΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ , 

ΑΝΑ/ΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ - ΤΖΙΜΑΣ ΣΠΥΡΊΔΩΝ

Το νέο ΔΣ της Λέσχης Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου

Vorsitzende: Fanny Atheras, Journalistin
stellv. Vorsitzender: Dimitrios Topaltzikis, Physiker
stellv. Vorsitzender: Thomas Diamantopoulos, Architekt
Schriftführer: Rigas Georgios Zapounidis, Dipl. Elektroingenieur
Kassenwart: Georgios Metallinos, Sozialberater i.R.

Σύλλογος Αιγαίου Μονάχου

Το ΔΣ του Σύλλόγου καλεί σε γενική συνέλευση την Κυριακή 26.03.2017 και ώρα 15:00 στην αίθουσα πάνω από τον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, Ungererstrasse 131.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Κλεάνθης Μήλας Πρόεδρος Δ.Σ

Ανακοίνωση Κρητικής Νεολαίας Μονάχου

Στιγμιότυπα από την χθεσινή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον Θάνατο του Μεγάλου Κρητικού λογοτέχνη και στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη με τον Σύλλογο Κρητών Μονάχου και το Γερμανικό τμήμα της διεθνους Εταιρίας φίλων  Νίκου Καζαντζάκη. Φωτο. Μανώλης Κουγιουμουτζής

Λύκειον των Ελληνίδων Μονάχου 15 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του Μονάχου

Με αφορμή τα 15 χρόνια από την ίδρυσή του και σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το Λύκειον των Ελληνίδων Μονάχου καλεί σε επετειακή εκδήλωση την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017, ώρα 17:00,  στο Πολιτιστικό Κέντρο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της εκκλησίας των Αγίων Πάντων Μονάχου, Ungererstr. 131, 80805 München.

"Το άναμμα του Φανού" Από την εκδήλωση του Συλλόγου Κοζανιτών Μονάχου Βίντεο της HellasTv.de

Aπό την φιλανθρωπική εκδήλωση της Κρητικής Νεολαίας (25.02.2017)

Φωτογραφίες από την βράβευση της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας στη φετινή Πίτα του Ηπειρώτη, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΑΧΟΥ

Αγαπητοί φίλοι του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου,

 

η νεολαία του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου ΚΡΗ.ΝΕ και ο Κρητικός Σύλλογος Μονάχου σας προσκαλούν σε μουσικοχορευτική, φιλανθρωπική εκδήλωση της ΚΡΗ.ΝΕ το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Μόναχο. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν σε ίδρυμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σε μια εποχή που η πατρίδα μας και οι συμπατριώτες μας περνάνε δύσκολα η κοινωνία των ευαίσθητων πολιτών είναι αυτή που καλείται να βοηθήσει και να προσφέρει.

Σας περιμένουμε, να γιορτάσουμε, να περάσουμε ωραία και στο τέλος της βραδιάς να μείνει κάτι θετικό και χειροπιαστό για τους δικούς μας ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Ελάτε να βοηθήσουμε όλοι μαζί. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε μεγάλα πράγματα.

 

Augustiner Schützengarten,  Zielstattstraße 6, 81379 München-Sendling
(U3 Obersendling,  S7 Mittersendling,  Bus 53 Zielstattstraße)

Σύλλογος Ελασσονιτών Μονάχου

Τιμητική διάκριση για την Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας ανακοίνωσε ότι στη φετινή Πίτα του Ηπειρώτη, τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα βραβευτεί η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου, για τη μεγάλη προσφορά της στο Ηπειρώτικο αποδημικό κίνημα της Ευρώπης 

Από την εκδήλωση (κοπή βασιλόπιτας) της ομάδας 1ης γενιάς Ελλήνων μεταναστών του συλλόγου Ποντίων Μονάχου

Φωτογραφίες από την εκδήλωση της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου 15.01.2017

Η Ηπειρωτική Κοινότητα τίμησε τον γιατρό Μακάριο Πασχαλίδη για την προσφορά του στον Ελληνισμό

Στην χθεσινή εκδήλωση - κοπή βασιλόπιτας - το ΔΣ της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου τίμησε τον αρχίατρο του Νοσοκομείου Bogenhausen Μακάριο Πασχαλίδη για την βοήθειά του σε πάρα πολλούς Έλληνες της πόλης μας.

Ο Μακάριος Πασχαλίδης θα σταματήσει από το νοσοκομείο και θα ανοίξει δικό του ιατρείο.

Από την εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων στην Löwenbraukeller 07.01.2017

Από την εκδήλωση του Συλλόγου Ελασσονιτών στο ΣΤΕΚΙ (6.1.2017)

Εκδηλώσεις των συλλόγων το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου 2017